Artikelen door admin

Speeltuin Kleine Dom

Denk op zaterdag 7 april a.s. mee over de toekomst van participatiespeeltuin De Kleine Dom

De gemeente heeft de ambitie om de 21 beheerde speeltuinen te verzelfstandigen, ieder in hun eigen tempo. Dit geldt ook voor speeltuin De Kleine Dom. Hoogtijd om met bezoekers van de speeltuin en bewoners van de binnenstad na te denken over de toekomst van deze unieke plek in de stad.

SAMEN WERKT.

Ik wil graag de volgende website https://www.wijkconnect.com/utrecht/binnenstad/ onder jullie aandacht brengen. Organisatie Samen Binnenstad heeft deze site bedacht zodat wijkbewoners zelf kunnen bedenken en organiseren wat nodig is, fijn of gezellig is, of wat praktisch nodig is op het gebied van vrije tijd en ontmoeting.

Opknapbeurt

De gemeente voert vanaf 13 maart werkzaamheden uit in de Lange Nieuwstraat. Een aantal knelpunten die geconstateerd zijn bij een schouw van BON met vertegenwoordigers van de gemeente zullen aangepakt worden.

Nieuwjaarsborrel geslaagd

Sneeuw en een glad wegdek. De zaterdag ervoor zag het er even naar uit dat de nieuwjaarsborrel van de Lange Nieuwstraat op zondag 8 januari weinig bewoners ertoe zou verleiden hun gerieflijke woningen te verlaten. Maar klokslag drie uur op zondag was er geen sneeuwvlok meer te bekennen en begon de ruimte van Astare langzaam helemaal vol te lopen.De tafels stonden vol drank en schalen met oliebollen.

GEZOCHT: BESTUUR VOOR DE KLEINE DOM

Speeltuin De Kleine Dom is een beschut paradijsje aan de Lange Nieuwstraat voor veel ouders en kleine kinderen in de Binnenstad (en van ver daarbuiten). De meeste achtertuinen zijn klein áls je er al eentje hebt en speelruimte is schaars in de Binnenstad.

Buurtavond 23 november

Op 23 november kunt u horen wat de metingen om de trillingshinder vast te stellen hebben opgeleverd. Er wordt verslag gedaan van de rapporten die daarover uitgebracht zijn. U kunt deze rapporten via deze link inzien. Ook krijgt u informatie over de plannen voor de herinrichting van de Lange en Korte Nieuwstraat. Er is een schets […]

Protest tegen besluit Catharijnehuis

De beheersgroep, het bewonersoverleg Nieuwstraat en de ondernemers hebben Burgemeester een Wethouders een brief geschreven waarin zij protesteren tegen het besluit om de daklozenopvang te laten blijven in de Catharijnesteeg.