De aanvraag om een Pizzeria met bezorgservice te mogen vestigen op Lange Nieuwstraat 21 heeft veel beroering gegeven in dat deel van de straat. Veel buurtgenoten vinden een pizzeria geen goede bestemming. De ruimte is relatief klein om er een restaurant te vestigen. Vandaar de verwachting dat de bezorgservice voor aanvulling van de omzet moet zorgen.
Weliswaar zegt de nieuwe eigenaar met electrische scooters te gaan werken, dus weinig tot geen geluid, maar dat lost niet de drukte op die met bezorgen gepaard gaat. En de stoep is wel erg smal als er meerdere scooters op staan.
Er zijn de nodige bezwaren bij de gemeente ingediend en het bewonersoverleg (BON) is samen met de ondernemersvereniging met de wijkwethouder, de heer Geldof, gaan praten om de bezwaren toe te lichten.
De gemeente heeft er relatief lang over gedaan om met een uitspraak te komen en het resultaat is dat het restaurant/de pizzeria er mag komen, met een aantal beperkingen:
Het bestemmingsplan biedt op zich ruimte voor deze bestemming (gemengd-4 heet dat dan). En ook het recente Ontwikkelingskader Horeca heeft dit deel van de straat aangewezen als een plek waar er in principe horeca bij mag.
Men spreekt over een daghorecazaak, er zal geen alcohol worden verstrekt, zo stelde de eigenaar in de aanvraag. Voor het verstekken van alcohol is een aparte vergunning noodzakelijk.
De gemeente stelt als voorwaarde dat de nieuwe zaak zich houdt aan de openingstijden van winkels. Ook het bezorgen is aan deze tijden gebonden.
Bewonersoverleg en ondernemersvereniging zien in de uitgebreide brief van de gemeente weinig mogelijkheden meer om het hogerop te zoeken. Het gaat nu om de formele afwegingen die de gemeente gemaakt heeft.
Wilt u de uitgebreide brief zien: hij ligt op Lange Nieuwstraat 22.

Sytse Koopmans, ondernemersvereniging.