De gemeente Utrecht en Centrum Management Utrecht hebben opdracht gegeven aan een bureau om een onderzoek te starten naar de verschillende kwartieren. Kwartieren zijn stukken stad die ingesteld zijn om bepaalde gebieden smoel te geven, op bordjes daarnaar te verwijzen etc. Wij maken als Nieuwstraat al lang deel uit van het Museumkwartier. De laatste tijd zijn daar een aantal andere bijgekomen:
– Stadhuiskwartier
– Universiteitskwartier
– Domkwartier
– Vredenburgkwartier en
– Jaarbeurskwartier.
Op 26 februari werd op een bijeenkomst gewerkt aan die identiteit voor ons Museumkwartier. Ondernemers uit dit gebied en vertegenwoordigers van de musea en de Nicolaïkerk bogen zich over een aantal vragen. De volgende begrippen kwamen naar voren:
Verrassend, historisch, onthaast en ontspannen, onoverzichtelijk/rommelig, authentieke diversiteit en verborgen/zoektocht.
Sommige zouden ook op andere kwartieren of zelfs heel Utrecht kunnen slaan, andere kenmerken betreffen vooral

ons kwartier. Na selectie bleven er een paar over, vooral historisch en verrassend scoorden hoog.
Voor ons kwartier geldt dat er al een aantal acties zichtbaar zijn. De Twijnstraat en Domplein/Korte Nieuwstraat gaan op de schop met als voorbeeld hoe de Jansstraat geworden is. De Ooster- en Westerkade gaan straks een grote rol spelen om bezoekers naar de musea te laten reizen via Station Vaartsche Rijn.
Met behulp van ideeën over welke kwaliteiten men wil benadrukken voor ons kwartier gaat gewerkt worden aan concrete acties. Dit alles in de periode vanaf zomer 2015.
Als er meer nieuws is, hoort u het via deze site.Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Sytse Koopmans
Ondernemers Korte/Lange Nieuwstraat