Sneeuw en een glad wegdek. De zaterdag ervoor zag het er even naar uit dat de nieuwjaarsborrel van de Lange Nieuwstraat op zondag 8 januari  weinig bewoners ertoe zou verleiden hun gerieflijke woningen te verlaten. Maar klokslag drie uur op zondag was er geen sneeuwvlok meer te bekennen en begon de ruimte van  Astare langzaam helemaal vol te lopen.De  tafels stonden vol drank en  schalen met oliebollen. “Het was de eerste keer dat ik ze bakte”, vertrouwde Caecil Baur mij toe. “We wisten dat de oliebollenkraam op de Neude vandaag nog net open was, maar gelukkig hoefden we daar geen gebruik van te maken”. Elke bezoeker werd verwelkomd met een glas sprankelend prosecco. En na een welkomstwoord  van BON-voorzitter Peter Bennemeer, met complimenten voor de organisatoren en een dankbetuiging aan Astare voor de gastvrijheid, ontstonden er her en der groepjes straatgenoten die elkaar het allerbeste toewensten. Er werd tot laat in de middag volop gediscussieerd, waarbij onderwerpen als de actie van Tom de Jong tegen de kletterende klokken  van de kathedraal, de bouw van een nieuwe woning in de Catharijnesteeg of de herinrichting van de straat niet geschuwd werden. Zo te zien aan de tevreden gezichten bij vertrek had de bijeenkomst aan haar doel had beantwoord.  (René van de Kraats)