Auto in Parkeergarage ABC straat.

Een dezer dagen krijgt u als vergunninghouder van de gemeente een brief over parkeren in de garage ABC-straat.

De gemeente wil de lege plaatsen in de parkeergarage ABC straat aanbieden aan vergunninghouders die hun auto nu op straat hebben geparkeerd. De auto staat dan veilig, droog en er is minder kans op blikschade. Het tarief is vastgesteld op 87 euro per maand. De Raad heeft gelden vrijgemaakt om dit tarief mogelijk te maken want nu betaal je voor een garageabonnement 183 euro per maand.

BON (Bewoners Overleg Nieuwstraat) wil graag dat een aantal parkeerplaatsen op straat opgeheven worden zodat er meer ruimte komt voor fietsers en voetgangers.

BON begrijpt dat bewoners/vergunninghouders die overwegen hun auto te parkeren in ABC garage aarzelingen hebben omdat de prijs voor een parkeerplaats in de garage een stuk hoger is. Daar staat tegenover, zegt de gemeente, dat de tarieven in de garage de komende 10 jaar gegarandeerd zijn (alleen prijsindexering) en de plaatsen op straat de komende jaren verhoogd gaan worden.

BON roept mensen op met ons contact op te nemen als zij besluiten een overstap naar de parkeergarage te maken of vragen hebben. We willen graag weten hoeveel mensen hun vergunning willen omzetten.

Contactpersoon bij de gemeente is: Marijke van Esch,  m.van.esch@utrecht.nl