In en rondom de Lange Nieuwstraat gebeurt van alles. Het is een levendige buurt. Mensen wonen er, studeren en of verblijven er voor kortere tijd. Er wordt gebouwd en verbouwd. Er zijn veel bedrijven gevestigd. Kinderen vermaken zich in de speeltuin. Instellingen vangen mensen op. Musea zijn een trekpleister. Toeristen wandelen door de buurt. Restaurants ontvangen dagelijks hun gasten. Zondags gaan mensen naar de kerk.

Op deze pagina vindt u informatie over wat er in de buurt gebeurt. U kunt deze ook aanvullen. Als u nieuws te melden hebt, neem contact op met de webmaster.

De Kleine Dom

Veel mensen weten het niet, maar de Nieuwstraat is een kinderrijke buurt en herbergt een prachtige speeltuin. De speeltuin ligt een tikje verborgen, maar als u de moeite neemt de poort door te gaan, ziet u een prachtige speelplek. De speeltuin is nu van de UVO ( Utrechtse Vastgoed Organisatie).
Victas

In de ABC straat is  Victas gevestigd:  een instelling voor verslavingspsychiatrie in de provincie Utrecht. Victas biedt zorg aan mensen die problemen hebben door gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of door gokken.  Kijk hier voor meer informatie.

Dak en thuislozen

In de Catharijnesteeg is een opvangcentrum is gevestigd voor dak- en thuislozen. Goed dat er voorzieningen zijn die dagopvang bieden aan mensen die geen huis hebbben. Minder leuk is de overlast die soms ontstaat doordat mensen lawaai maken, rommel achterlaten of crimineel gedrag vertonen. Als u overlast ondervindt, maak daarvan een melding bij het Catharijnehuis of bel de politie.

mg_1188

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen