Het Museumkwartier, dat als historisch centrum het hart van de stad Utrecht vormt, is rijk aan hofjes, grachten, middeleeuwse huizen, kerken, galeries, musea, restaurantjes en veel gezellige terrasjes. Ontdek de schoonheid, historie, kunst en cultuur in het Museumkwartier.

MUSEA
In het Museumkwartier zijn de grote musea van Utrecht te vinden. Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Museum Catharijneconvent, Nederlands Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum / Hortus Botanicus, Centraal Museum, Sterrenwacht Sonnenborgh en het Aboriginal Art Museum; ze liggen op loopafstand van elkaar.

VERBORGEN SCHATTEN
Het Utrecht Museumkwartier kent naast veel musea ook verscholen hofjes, bijzondere winkeltjes, interessante galeries en gezellige terrasjes. Om dit veelzijdige en verrassende stadsdeel op een prettige manier te verkennen, is een stadswandeling een aanrader. Bij de Tourisme Utrecht en bezoekerscentrum RonDom zijn individuele wandelingen te koop. Ze duren gemiddeld een uur, gaan langs alle musea en hebben verschillende thema’s.